Wat is "vezel naar huis" FTTH?

January 25, 2024
Laatste bedrijfsnieuws over Wat is "vezel naar huis" FTTH?

 

"Fiber To The Home" betekent dat de lijn die met uw huis verbonden is met glasvezel in plaats van gewone netkabel.Zoals de naam al doet vermoeden.FTTH verwijst specifiek naar het installeren van optische netwerk-eenheden (ONU's) bij thuisgebruikers of bedrijfsgebruikers.Het is het optische toegangsnetwerktoepassingstype dat het dichtst bij de gebruikers ligt in de optische toegangsreeks, met uitzondering van FTTD (fiber to the desktop).

 

FTTH is snel, zeer stabiel en heeft een lage pakketverliesgraad. In de toekomst kan het ook hogere bandbreedte ondersteunen, zoals 50M, 100M of 1000M, enz.Het opmerkelijke technische kenmerk van FTTH is dat het niet alleen een grotere bandbreedte biedt, maar verbetert ook de transparantie van het netwerk op het gebied van gegevensformaten, snelheden, golflengten en protocollen, verslapt de eisen aan omgevingsomstandigheden en stroomvoorziening,en vereenvoudigt onderhoud en installatieMomenteel is Chongqing Telecom's 100M deze toegangsmethode.

 

Gebruik van optische modems om glasvezels in netwerksignalen om te zetten.De functies van optische kattencamera's variëren afhankelijk van het merk en het modelEen eenheid kost ongeveer 300 yuan.

laatste bedrijfsnieuws over Wat is "vezel naar huis" FTTH?  0

Over FTTH gesproken, er zijn FTTB en ADSL die er dichter bij staan.

 

FTTB is glasvezel naar het gebouw, dat betekent dat de glasvezel het woongebouw bereikt en de zwakke stroom goed, en dan het huis van de gebruiker binnenkomt via netwerkkabels.de door exploitanten geïmplementeerde FTTB-toegangsmethode is voornamelijk FTTB+LAN, en sommige commerciële gebouwen gebruiken ook MSTP-technologie.

 

De FTTB+LAN-methode heeft tekortkomingen zoals slecht beheer, veel storingpunten en hoge onderhoudskosten.het signaal is niet zo stabiel en betrouwbaar als FTTH-transmissieBovendien is de verzwakking van het netwerksignaal en de interferentiebestendigheid bij overdracht via het netwerk niet zo goed als die van de glasvezel.de werkelijke internetsnelheid na aankomst bij de gebruiker thuis zal enigszins verschillen en niet perfectDaarom is deze toegangsmethode over het algemeen onder de 20M.er is geen noodzaak om een optische modem te gebruiken omdat de netwerkkabel wordt gebruikt om het huis te betreden.

 

ADSL

ADSL was vroeger een goedkope, handige en betrouwbare toegangsmethode. Deze methode heeft echter een beperkte maximale theoretische bandbreedte en 4M is al de bovengrens.Deze bedradingsmethode wordt nog steeds gebruikt in relatief afgelegen plaatsen zoals Afrika of sommige plaatsen in Zuid-AmerikaMomenteel gebruikt een klein aantal woonwijken van China Telecom nog steeds deze methode, en die die kunnen worden getransformeerd zijn al omgevormd tot glasvezel voor het huis.

 

De noodzaak en de ontwikkeling van FTTH in binnen- en buitenland

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat is "vezel naar huis" FTTH?  1