Hoe OTDR-het de dooswerk en functie van de Lanceringskabel?

July 28, 2021
Laatste bedrijfsnieuws over Hoe OTDR-het de dooswerk en functie van de Lanceringskabel?

OTDR-de lanceringsdoos, volgens zijn functie en het werk principe, heeft heel wat andere namen, zoals dode streekdoos, impulsontstoringsapparaat, vezelring, kabel van de vezel de optische lancering, enz.

 

laatste bedrijfsnieuws over Hoe OTDR-het de dooswerk en functie van de Lanceringskabel?  0

De optische reflectometer van het tijddomein (OTDR) is een noodzakelijk vezel optisch het testen hulpmiddel dat gebruiks lichte back-scattering technologieën om de optische vezelprestaties te analyseren. Het kan het lichte verlies testen en van de onderbrekingen, de lassen en de schakelaars in vezel optisch netwerk de plaats bepalen. Nochtans, heeft OTDR „dode streek“ die het testende resultaat kan beïnvloeden als de juiste maatregel niet wordt getroffen. Om de beperking van de dode streek van OTDR te overwinnen, OTDR-wordt de lanceringsdoos gebruikt. Hoe kan OTDR doos het effect van de dode streek van OTDR tijdens vezel het optische testen minimaliseren lanceren? Het volgende verklaart het detail.

 

De dode die streek van OTDR, door hoog die terugkeerniveau wordt veroorzaakt van bezinning en door de impulsbreedte wordt beïnvloed, zou honderd meters van OTDR kunnen uitbreiden. De volledige lengte van optische vezel wordt voorgesteld om vóór de optische vezel in onderzoek te gebruiken. Aldus, kan de ontvanger van OTDR genoeg tijd hebben te regelen. OTDR-de lanceringsdoos, die eigenlijk een lange spoel van optische die vezel tussen de vezel in onderzoek en OTDR wordt opgenomen is, kan ervoor zorgen dat de dode die streek van OTDR in de OTDR-lanceringsdoos gebeurt (in het volgende beeld wordt getoond). Dan, zal de vezel optische verbinding in onderzoek niet grotendeels beïnvloed worden door de dode streek van OTDR.

 

 

Hoe te om OTDR-Lanceringskabel te gebruiken?

laatste bedrijfsnieuws over Hoe OTDR-het de dooswerk en functie van de Lanceringskabel?  1

De OTDR-lanceringsdoos komt in diverse pakketten, het meest meestal gebruikt is doostype.

 

Het heeft een lange spoel van optische vezel met schakelaars op beide einden. Één eind wordt ingevoerd om aan OTDR te verbinden, is het andere eind output om aan de optische vezel in onderzoek te verbinden. Na het verbinden van het inputeind en outputeind met de overeenkomstige haven, kan de OTDR-lanceringsdoos worden gebruikt om de vermindering van de vezelverbinding te testen.

 

Gebruiken van OTDR-lanceringsdozen schijnt werkelijk gemakkelijk. Nochtans, zou de behandeling van hen zorgvuldig moeten zijn. Als u nauwkeurig testresultaat van de vezelverbinding wilt krijgen, zou de lengte van de optische vezel binnen de OTDR-lanceringsdoos lang genoeg moeten zijn om de gehele dode streek te behandelen. OTDR-de lanceringsdoos is als vezel optische kabels, heeft het verschillende types. En kan niet in al test van de vezelverbinding worden gebruikt. Wij zouden ons hoofdzakelijk op 2points moeten concentreren:

 

1. Het vezeltype, schakelaartype, beiden zou met de interface van de vezelverbinding compatibel moeten zijn.

2. Vezellengte, langer, beter. Maar om kosten te besparen, zou de lengte langer moeten zijn dan de dode streek, meestal honderden of duizendenmeters is.